BRILJANTAN USPJEH: U Madridu se zavijorila zastava BiH, Zejna Krantić prvakinja svijeta

Svoju protivnicu prvakinju Italije Roberta Zocco tehničkim nokautom savladala je u 90 sekundi meča, te je nakon evropske dodala i titulu svjetskog prvaka.

  • Sport

  • 27. Mar. 2023  27. Mar. 2023

  • 1

Ključanka Zejna Krantić u Madridu osvojila je titulu prvakinje svijeta u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma.

Svoju protivnicu prvakinju Italije Roberta Zocco tehničkim nokautom savladala je u 90 sekundi meča, te je nakon evropske dodala i titulu svjetskog prvaka.

Kada su se emocije stišale Zejna Krantić je za medijsku agenciju Bhdinfodesk iz Birminghama kazala.

"Za ovu borbu pripremala sam se puna tri mjeseca, svaki dan sam imala dva treninga koji su i psihički i fizički bili izuzetno zahtjevni. Koristim priliku da se zahvalim mojim članovima kluba Megurocastilla iz Madrida i trenerima Chinto Mordillo i Karla Benitez, ova titula pripada i njima.

Inače, titulu sam proslavila sa više od 1.000 vjernih navijača u madridskoj sportskoj dvorani Pabellon deportivo Fontanar", rekla je Zejna Krantić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...