UNUTAR MEĐUNARODNE ZAJEDNICE SVE VIŠE GUBE ŽIVCE: Osmorka se žestoko trese, Vlada Federacije BiH na čekanju, Nikšić spominje i....

Unutar međunarodne zajednice sve više gube živce.

  • Vijesti

  • 29. Mar. 2023  

  • 14

Žestoko je danas bilo unutar Osmorke.

Pobune na sve strane.

Iz Naše stranke oštro su protiv Sanje Vlaisavljević kao buduće ministrice kulture entiteta F BiH.

Iz vrha Socijaldemokratske partije traže od Narodnog evropskog saveza da Anel Kljako ne bude njihov prijedlog za ministra trgovine većeg bh. entiteta, piše Politički.ba.

Nermin Nikšić napisao je pismo svom imenjaku Ogreševiću...

Iz NES-a najavljuju odgovor. Nema odustajanja! Kljako ili nik(ak)o. to bi mogao biti sažetak odgovora. Cijeli odgovor očekuje se nakon iftara.

U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sastanak.

Denis Bećirović okupio je ljude za koje smatra da su mu bliski i razgovarao s njima o "nekim kadrovskim rješenjima".

Posebno mu smeta mogućnost da Marin Vukoja, bez dana staža u nekom sudu, bude imenovan za člana Ustavnog suda Bosne i Hercegovine iz hrvatske kvote.

A nije uopće oduševljen ni idejom da Vojin Mijatović bude novi ministar federalne policije.

Jedan od učesnika sastanka, navodno, sve je raportirao Nikšiću.

Ovaj je odmah zatražio "dodatne konsultacije" oko imenovanja (federalne vlade).

U javnosti nije sporna samo Vlaisavljević (ili Mijatović ili Kljako, ovisno od medija i političke pozicije). Sporna je šira lista predloženih HDZ-ovih ministara. Jedan od njih već je kantonalni ministar finansija. Drugi popravlja firmu na koju mu je netom bačena bomba. Policija istražuje. I ima još kontraverzi oko HDZ-ovih ministara. Jedna uključuje tekući sudski spor...

Unutar međunarodne zajednice sve više gube živce.

Nakon što su sumnjali da im Milorad Dodik sve opasnije ljulja brod kako bi razvalio Osmorku i zamijenio je s SDA, sada iste kritike upućuju na račun Čovića.

Jer, kažu, Čović nije toliko naivan ni bezvezan da ne zna koje će reakcije u Sarajevu proizvesti nominacija Vlaisavljević. Naravno, iz HDZ-a niko ni da išareti da bi se mogli "prilagoditi". A i zašto bi!

Osmorkin brod sve je nestabilniji.

Brzina kojim se žuri u formiranje vlasti - napisali smo već - nije nikakva vrlina. Sve više se pojavljuje kao opasna mahana.

Sada svjedočimo kompleksnoj igri živaca.

Ko će prvi iskočiti.

Kažu da u Nikšićevom pismu Ogreševiću stoji i najava njegovog povlačenja s pozicije mandatara.

Desili se to, predsjednik SDP-a suočit će se s mnogostrukim gubitkom...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...