OBJAVLJENI SATELITSKI SNIMCI: Rusi kopaju rovove na Krimu, spremaju se? (VIDEO)

Ukoliko Rusija izgubi Krim, to bi bio kraj za Putina

  • Evropa

  • 29. Mar. 2023  

  • 0

"Ruske snage na Krimu kopaju nove rovove duž puteva u blizini Krima", kaže analitičar Brady Africk iz Američkog instituta za istraživanje politike (AEI). General Ben Hodges, bivši komandant američkih snaga u Evropi, analizira rat u Ukrajini i kaže da, ako Rusi ostanu bez Krima, to bi za njih i za Putina bio kraj.

U augustu 2022. ukrajinski predsednik Volodimir Zelensky održao je značajan govor u kojem je citirao frazu: "Počelo je sa Krimom i završit će se sa Krimom". Rusko zauzimanje Krima je nesumnjivo bio ključni momenat koji je pokrenuo niz drugih značajnih događaja. U Ukrajini je to označilo početak "ruske agresije", koja se ubrzo proširila na region Donjecka i Luganska.

Krim je glavno transportno čvorište i pozadinska baza za ruske trupe raspoređene u pravcu Hersona i Zaporožja i služi kao kritična strateška lokacija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...