KIJEV OBJASNIO EKSPLOZIJE NA KRIMU: Rusi kopaju rovove duž cijelog poluotoka?!

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, smatra da bi rat trebao da se okonča oslobađanjem Krima, jer je i počeo njegovom okupacijom.

  • Evropa

  • 16. Apr. 2023  16. Apr. 2023

  • 0

Sekretar ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu, Aleksij Danilov, koji je početkom aprila objavio niz koraka koje će Vlada u Kijevu preduzeti u slučaju da Ukrajina povrati kontrolu nad Krimom, ponovio je da je Krim ukrajinska teritorija i da stoga oružane snage njegove zemlje mogu da legitimno sprovedu bilo kakvo testiranje oružja na poluotoku.

"Vjerujte mi, ako ima testova bilo kakvog oružja, oni se odigravaju na našoj teritoriji. Ističem još jednom da je Krim naša teritorija. Možda su tog dana, kad su se dogodile eksplozije na poluotoku, tamo testirane nove, moderne vrste oružja. Ne isključujem to", rekao je on, dodajući da utvrde koje brzinski niču na plažama Krima "definitivno" neće spasiti ruske trupe.

Takođe je tweetovao da je Krim ukrajinska teritorija i da će testirati i koristiti tako bilo koje oružje koje nije zabranjeno međunarodnim zakonom, a koje će pomoći da se oslobode njihove teritorije.

Predstavnik ukrajinskog predsjednika za Krim, Tamila Taševa, je rekla da Rusi u panici kopanju rovove duž čitave obale poluotoka. Ta utvrđenja su vidljiva na nizu satelitskih slika objavljenih poslednjih nedjelja. Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, smatra da bi rat trebao da se okonča oslobađanjem Krima, jer je i počeo njegovom okupacijom.

"Yahoo News" podsjeća da je američki ministar odbrane, Lloyd Austin, je ranije rekao da su ukrajinske snage imaju dobru šansu da sprovedu uspješnu kontraofanzivu ovog proljeća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...