BEOGRADSKI PISAC MARKO VIDOJKOVIĆ: "Crna Goro, izvini..."

Takozvani Srbi iz Crne Gore su totalno retrogradna snaga, koja bi palila ljude drugih vjera, boje kože ili seksualnog opredjeljenja, a im može biti. Milatović je umiveni predstavnik tog korpusa. Tu ti nije sukob dva imena, no sukob dvije ideologije”.

  • Kultura

  • 30. Mar. 2023  

  • 1

Piše: MARKO VIDOJKOVIĆ (Danas.rs)

Izvini zbog teksta koji sam pisao o tvojim predsedničkim izborima, verujući da kontam šta se na njima desilo. Naivno sam proslavio treće mesto Andrije Mandića, ocenivši da je Jakov Milatović proevropski i građanski političar i zaključivši da za Crnu Goru nema zime, ko god da pobedi. Olako sam prešao preko činjenice da je predsednik pokreta Evropa sad Milojko Spajić diskvalifikovan na izborima jer je državljanin Srbije sa prebivalištem u Beogradu. Možete videti kako mi se život smučio kada mi je, dok smo snimali DLZ, Nenad Kulačin rekao da su ulazak u drugi krug u izbornom štabu Evropa sad! proslavili uz pesmu “Beograd”, koju izvodi Svetlana Ražnatović. Pokušao sam na sve načine da opravdam, ali šipak.

“Imamo grupu političkih diletanata koji očigledne stvari, a to je da favorit Vučića i SPC, a samim tim i Rusije, nije bio Andrija Mandić, nego mladi perspektivni i tzv. proevropski Jakov Milatović. Što bismo mi u Bosni rekli, bila je to klasična navlakuša. To kukavičje jaje koje je podmetnuto crnogorskim suverenistima danas se ne zove Dritan Abazović, nego Jakov Milatović. Kao i obično Srbija navija protiv Đukanovića, ne zbog takozvane korupcije i njegove tridesetogodišnje vladavine, nego zato što Srbija nema more”, izjavio je Dinko Gruhonjić, koga uvažavam dovoljno da sam se smesta osetio kao “politički diletant”.

Gruhonjića, međutim, ne poznajem lično, pa mi je bila potrebna potvrda ove teze od nezavisnog i objektivnog izvora u Crnoj Gori, kog lično poznajem i bespogovorno mu verujem: “Što da ti kažem kad Raković i Šešelj podržavaju Milatovića. Lik je igrač crkve, prodaje muda za ekonomsku ekspertizu, a zapravo je mućak. Napravili su prevaru vijeka: ukinuli su doprinse za zdravstvo, a tim parama povećali plate. Sad u bolnicama nema osnovnih ljekova i materijala, sve se plaća, inflacija je među najvećim u Evropi. Na početku mandata su uzeli pozajmicu od 750 miliona eura, da bi finansirali tekuću potrošnju bez ijedne investicije…

…Evropa sad! je populistički kancer, a Milo Đukanović, kakav god bio, slamka je spasa građanskoj Crnoj Gori. Takozvani Srbi iz Crne Gore su totalno retrogradna snaga, koja bi palila ljude drugih vjera, boje kože ili seksualnog opredjeljenja, a im može biti. Milatović je umiveni predstavnik tog korpusa. Tu ti nije sukob dva imena, no sukob dvije ideologije”.

Milo Đukanović je otkačio Slobodana Miloševića, Milo Đukanović otkačio je Ruse, Milo Đukanović otkačio je Crnu Goru iz zajednice sa Srbijom, Milo Đukanović je više puta stisnuo petlju i prabvio spektakularne i veoma rizične političke poteze. U poslednjem Utislu nedelje u kom sam gostovao, u jesen, 2012, Ante Tomić je rekao, parafraziram: “Ako se bira između lopova i fašista, uvijek treba birati lopove”.

Još jednom se najiskrenije izvinjavam. Srećno vam u nedjelju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...