URNEBESNO: Pogledajte kako ministar odbrane Hrvatske govori engleski...

Na press konferenciji Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio.

  • Šareni svijet

  • 30. Mar. 2023  

  • 0

Ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić u srijedu je stigao u jednodnevnu posjetu Ukrajini gdje se u Odesi sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

Pritom je kazao kako očekuje da će 14 transportnih helikoptera, od čega dvanaest modela MI 8 MTV-1 i dva modela MI 8 T, koje Hrvatska donira Ukrajini, "uskoro" stići u tu zemlju.

Njegov ukrajinski kolega Oleksij Reznikov rekao je da se razmatra obuka ukrajinskih instruktora za razminiranje u Hrvatskoj.

Na press konferenciji Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio.

Na početku je rekao: "Croatia and Croatian people stance with Ukraine", umjesto "stand" - što bi značilo da "Hrvatska i hrvatski narod stoje uz Ukrajinu"

Potom je kazao i kako je "kofizns" da će Ukrajina biti pobjednik. Pretpostavlja se da je namjeravao kazati "confident", odnosno uvjeren.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...