DRAMA U AMERICI: Dogovaraju se detalji Trumpove predaje, na ulicama njegove pristaše...

CNN piše da je Trumpovih pristaša bilo puno više u augustu nakon što je nalog za pretres Trumpovog imanja.

  • Svijet

  • 31. Mar. 2023  

  • 1

Bivši potpredsjednik Mike Pence rekao je da podizanje optužnice protiv Donalda Trumpa "nema utjecaja na odluku" da pokrene svoju vlastitu predsjedničku kampanju 2024.

Rekao je da se za njegovu porodicu to svodi “na naš osjećaj odgovornosti” i da namjerava nastaviti putovati po zemlji i slušati što Amerikanci imaju za reći.

Pence je rekao da dok razmatra odluku o pokretanju predsjedničke kampanje jer ima iskustvo kao guverner Indiane, služenja u Kongresu i kao potpredsjednik SAD-a.

“Iako nije dobro završilo, uvijek ću biti ponosan na rezultate Trump-Penceove administracije. Razmotrit ćemo sve to i odlučiti kako bismo mogli doprinijeti životu nacije", rekao je Pence u četvrtak za CNN.

Nakon vijesti o podizanju optužnice protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, ispred njegovog imanja Mar-a-Lago na Floridi počeli su se okupljati njegovi pristaše.

I policija je stigla ispred ulaza u Mar-a-Lago nekoliko sati nakon što je velika porota u New Yorku podigla optužnicu protiv Trumpa.

Za to vrijeme, na obližnjem mostu, nekoliko desetaka ljudi iskazuje potporu bivšem predsjedniku, mašući Trumpovim i MAGA zastavama. Publika također pušta pjesmu "God Bless the USA".

CNN piše da je Trumpovih pristaša bilo puno više u augustu nakon što je nalog za pretres Trumpovog imanja.

Tužitelji su rekli da rade na koordinaciji Trumpove predaje, koja bi se mogla dogoditi početkom sljedeće sedmice.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" je izvijestila o podizanju optužnice protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa. Više pročitajte OVDJE.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...