RADNIČKI NEPOSLUH SE NASTAVLJA: Zenički rudari prekinuli blokadu M-17, neće obnoviti proizvodnju dok...

Tokom vikenda Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH će odlučiti o narednim potezima.

  • Društvo

  • 31. Mar. 2023  

  • 1

Rudari su napustili raskrsnicu na magistralnom putu M-17 u mjestu Perin han kod Zenice, ali se radnički neposluh u Rudnicima mrkog uglja Zenica nastavlja - potvrdio je predsjednik Sindikata RMU Zenica Elvedin Avdić.

On je istakao da ne žele praviti smetnju u odvijanju saobraćaja, a da će tokom vikenda Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH odlučiti o narednim potezima.

Gradska uprava Grada Zenica nije se oglasila po pitanju jučer usvojenih zaključaka Gradskog vijeća Zenica, dodao je predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić.

"Politički subjekt Bosanskohercegovačka inicijativa - Kasumović Fuad danas je održala pres-konferenciju na kojoj su istakli kako Gradska uprava Grada Zenica neće postupiti po tim zaključcima. Ono što se nama predstavilo, od strane EPBiH i RMU Zenica, oni su bili spremni da pristupe, u skladu sa zaključcima Gradskog vijeća Zenice, potpisivanju sporazuma sa Gradskom upravom Zenica. Na terenu imamo stanje koje je nepromijenjeno pa ćemo vidjeti šta i kako dalje", kazao je Husić.

On je za narednu sedmicu, tačnije u utorak, najavio mogućnost organiziranja novog štrajka upozorenja u svim rudnicima iz Koncerna Elektroprivreda BiH, navodi Fena.

Zenički rudari neće, kako je rečeno, obnoviti proizvodnju sve dok im se ne isplate plaća i topli obrok, a članovi Sindikalnog odbora ponovno odlaze u Dom rudara.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...