MUNJEVITA AKCIJA AMERIČKE VOJSKE: "Ubili smo ga, planirao je terorističke napade u Europi..."

Rečeno je da u napadu nisu ubijeni civili.

  • Hronika

  • 04. Apr. 2023  

  • 1

Sjedinjene Američke Države tvrde da su u napadu u Siriji ubili bivšeg ISIL-ovca za kojeg vjeruje da je odgovoran za planiranje terorističkih napada u Europi.

Khalid Aydd Ahmed al-Jabouri umro je u utorak na nepoznatoj lokaciji, navodi se u saopćenju Centralnog zapovjedništva SAD-a.

Rečeno je da u napadu nisu ubijeni civili. Za sada nema odgovora iz Sirije.

SAD je rekao da je al-Jabouri razvio strukturu vodstva za ISIL te da bi njegova smrt "privremeno poremetila sposobnost organizacije da planira vanjske napade".

Rečeno je da ISIL "i dalje predstavlja prijetnju" Bliskom istoku i drugim dijelovima svijeta. Međutim, nisu objavljeni daljnji detalji o tome za koje se napade vjeruje da ih je planirao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...