POBUNA SE ŠIRI: Štrajk upozorenja i u ostalim rudnicima Koncerna Elektroprivrede BiH...

On je prethodno za trenutno stanje optužio Vladu Federacije i Elektroprivredu BiH. 

  • Vijesti

  • 04. Apr. 2023  

  • 1

I dalje traje radnički neposluh Rudnika mrkog uglja Zenica. Jutros je održan i jednosatni štrajk upozorenja u ostalim rudnicima Koncerna Elektroprivrede BiH u znak solidarnosti sa rudarima iz Zenice. 

Za danas najavljeno obraćanje javnosti Sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine otkazano je jer je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zakazao sastanak s rudarima za sutra. 

On je prethodno za trenutno stanje optužio Vladu Federacije i Elektroprivredu BiH. 

Rudari traže isplatu plaće i toplog obroka, a računi Rudnika mrkog uglja "Zenica" su i dalje blokirani zbog duga prema Gradskoj upravi Zenica u iznosu od tri milijuna KM. Gradsko vijeće Zenica je odobrilo isplatu duga u ratama. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...