KAKAV MAJSTOR: Vozač Fiata dvije godine se švercao i varao na naplatnim kućicama, napravio je samo jednu grešku…

Prijeti mu se da će, ako ne plati iznos koji duguje ići na sud pod optužbom za prevaru, ali on to ipak odbija učiniti.

  • Auto

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Umirovljenik koji je želio uštedjeti na cestarini pune dvije godine vozio je kroz talijanske naplate autoceste odmah  iza automobila koji su plaćali beskontaktno. Sada 80-godišnji Talijan, pod nadimkom Nonno Sprint, riskira sudsku kaznu nakon što je izbjegao platiti 4.000 eura cestarina za autoceste. Djed Mario dvije je godine vozio Fiat Punto talijanskim autocestama, a da nije platio niti jedan euro. Čovjek koji živi u domu za umirovljenike u Fiuggiju, Lazio, koristio je taktiku vožnje odmah iza vozača s beskontaktnim uređajem za naplatu.

Dosjetljivi umirovljenik napokon je uhvaćen kada su talijanske autoceste uspjele identificirati Fiat Punto i ući u trag njegovom vlasniku, nakon što su povezali snimke sigurnosnih kamera na svim ulazima kroz koje je prošao. Kompanija je otkrila da je Mario, između ostalog, putovao u Rim i Napulj. Prijeti mu se da će, ako ne plati iznos koji duguje ići na sud pod optužbom za prevaru, ali on to ipak odbija učiniti.

-Neću platiti. Autocesta je javna usluga, oni ne mogu naplaćivati cestarine. Da ne spominjem da su cijene previsoke za ponuđenu uslugu – poručio je Mario po svom advokatu.

Mario je navodno advokatu rekao i da je vozio noću zbog dosade u domu za umirovljenike.

-Ostali štićenici su išli spavati u tačno određeno vrijeme, a šta sam ja trebao? Nisam mogao ostati cijeli dan unutra. Putovanja mi otvaraju srce.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...