PROCURIO SKANDALOZAN VIDEO: Inspektor pjevao ,,Kraj je tebi Milo bliže...“, pa potpisao rješenje za rušenje kuće na porodičnom imanju Mila Đukanovića...

Dok na kauču opušteno sjede tri druga, istovremeno poziraju pred kamerom sa mobilnog aparata

  • Regija

  • 06. Apr. 2023  06. Apr. 2023

  • 0

Video klip koji je snimio jedan od Todorovićevih prijatelja pokazuje slavlje više okupljenih tokom izbronog dana drugog kruga predsjedničkih izbora na kojima je ubjedljivo pobijedio Jakov Milatović, lider Pokreta ,,Evropa sad“.

Na snimku se vide šestorica prijatelja i započinje pjevanje, nalik onom sa posijela: ,,...Posle drugog aprila/ Kako ćemo mi bez Mila/ Kraj je tebi Milo bliže/ Teško tebe Jakov Stiže...“

Dok na kauču opušteno sjede tri druga, istovremeno poziraju pred kamerom sa mobilnog aparata, a treći sa lijeva, u sivoj majici je nasmiješen u pjevačkom zanosu je urbanističko-građevinski inspektor u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Aleksandar Todorović.

Političko opredjeljenje državnog službenika je, bez ikakve dileme, privatna stvar, kao i hvalisanje posredstvom društvenih mreža, ali simtomatično je da je upravo Todorović potpisnik Rješenja od 4. aprila Ministarstva ekologije kojim se nalaže Milu Đukanoviću da sruši kuće za koje se tvrdi da su nelegalno sagrađene na porodičnom imanju u selu Kočani kraj Nikšića, piše "Pobjeda".

Đukanovićeva pravna zastupnica Neda Ivović se juče oglasila saopštenjem tvrdeći da ,,Rješenje predstavlja eklatantan primjer pravnog nasilja, te je, očito, posljedica samovoljnog i arbitrernog postupanja, koje je motivisano isključivo namjerom da se direktno nanese šteta Milu Đukanoviću i porodici Đukanović“. Istovremeno, konstatovala je da je Đukanović prije pet godina podnio zahtjev za legalizaciju i da o tome postoji dokaz i  potvrda u opštinskoj administraciji Nikića. 

Nakon usnimljenog hepeninga u kojem je učestvovao inspektor Todorović, osnovano se postavlja pitanje da li je postupanje inspektora, dva dana nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, bilo motivisano zakonskom obavezom ili je u pitanju prolitički zasnovana odluka, po nalogu ministarke Ane Novaković Đurović, inače funkcionerke Građanskog pokreta Ura Dritana Abazovića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...