ALEKSANDAR VUČIĆ O SRPSKO-BOŠNJAČKIM ODNOSIMA: „Danas Bošnjaci iz Sandžaka kupuju tri puta više stanova u Beogradu nego u Sarajevu, ranije je bilo obrnuto"

Rekao je da su se njegovi saradnici uznemirili kada je Ugljanin za Srbiju kazao da je "fašistička država" i poručio da će Bošnjaci tražiti autonomiju.

  • Vijesti

  • 07. Apr. 2023  07. Apr. 2023

  • 7

"Neki je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, mislim Džaferović, boravio u Novom Pazaru, pa razgovarao i sa Sulejmanom Ugljaninom. I poslije meni kaže da se ne slaže sa njim. Ma razgovaraj sa kim hoćeš u Sandžaku, rekao sam mu". Ovo je sinoć kazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za Radio-Televiziju Srbije govoreći o srpsko-bošnjačkim odnosima.

Rekao je da su se njegovi saradnici uznemirili kada je Ugljanin za Srbiju kazao da je "fašistička država" i poručio da će Bošnjaci tražiti autonomiju.

 "Neka govori šta god hoće. Bošnjaci u Srbiji su većina u tri opštine, u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, a Srbi su većina u 64 opštine u BiH, kada se već poteže pitanje odcjepljenja."

Aleksandar Vučić je kazao kako je država Srbija posljednjih godina uložila ogromna sredstva u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin. 

"Mi smo u te opštine uložili više novca nego što su njihovi budžet i nastavićemo ulagati jer je riječ o siromašnim opštinama. Izdvojili smo 12 miliona eura za školu sa bazenom  u Sjenici. Danas Bošnjaci iz Sandžaka tri puta više kupuju stanove u Beogradu nego u Sarajevu. Prije nekoliko godina je omjer bio jedan prema dvadeset u korist Sarajeva", kazao je predsjednik Srbije.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...