"SB" SAZNAJE: Bivši ministar u Vladi Kantona bit će dogradonačelnik Sarajeva umjesto Harisa Bašića koji ide u diplomaciju…

Harisu Bašiću je ovo druga ambasadorska funkcija, prethodnu je obavljao u Danskoj gdje ga je imenovano Bakir Izetbegović čiji je on bio dugogodišnji savjetnik u Predsjedništvu BiH.

  • Politika

  • 11. Apr. 2023  11. Apr. 2023

  • 1

Samir Avdić, donedavni ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, uskoro će preuzeti novu funkciju: bit će imenovan za dogradonačelnika Sarajeva. Sadašnji gradonačelnik Haris Bašić imenovan je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Vijeću Evrope, pa je stranka Naroda i pravde odlučila njegovo mjesto popuniti još jednim svojim kadrom, Avdićem.

Inače, Harisu Bašiću je ovo druga ambasadorska funkcija, prethodnu je obavljao u Danskoj gdje ga je imenovano Bakir Izetbegović čiji je on bio dugogodišnji savjetnik u Predsjedništvu BiH.

Kao što smo ranije pisali, proslavljeni košarkaš Samir Avdić, uprkos tome što je po ocjenama javnosti i struke bio veoma dobar ministar, jedan je od rijetkih kojem nije produžen mandat nakon što su stranke "Trojke" ponovo osvojile vlast u Kantonu Sarajevo.

Njegovo ministarstvo NiP je prepustio Socijaldemokratskoj partiji BiH koja je za ministra kulture i sporta imenovala Kenana Magodu.

Na čelu Sarajeva nalazi se gradonačelnica Benjamina Karić (SDP BiH), te dvoje dogradonačelnika, Anja Margetić (Naša stranka) te uskoro Samir Avdić(NiP) umjesto stranačkog kolege Harisa Bašića.

(SB)   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...