ZLATKO MILETIĆ ZATRESAO DRŽAVU: "Vrijeme je da se Milorada Dodika udalji i smijeni, dao sam iskaz u SIPA-i…"

„Slobodna Bosna“ donosni najzanimljivije dijelove razgovora.

  • Politika

  • 12. Apr. 2023  12. Apr. 2023

  • 7

-Vrijeme je da Američka ambasada i PIK sjednu i da se Milorada Dodika udalji i da ga smjene, kazao je gostujući u programu BHRT-a Zlatko Miletić, član Predsjedništva Pokreta za nove generacije

„Slobodna Bosna“ donosni najzanimljivije dijelove razgovora.

Miletić je kazao da je vrijeme da lideri Trojke učine odlučan korak, te ih je zamolio da prijavljuju Dodika Tužiteljstvu, jer, kako kaže, ono što radi Dodik ima obilježja kaznenog djela.

-Ne radi se samo o verbalnom obraćanju, nego i o političkim potezima, Zakonu o imovini..., sedmi put je Ustavni sud donio odluku, on i dalje ne poštuje odluke Ustavnog suda, kazao je Miletić, dodajući kako nije u pitanju samo retorika.

-Ja sam ga prijavio dvaput, prvi put za negiranje zločina na Markalama, a drugi put za negiranje genocida u Srebrenici. Bio sam u SIPA-i kao podnosilac te prijave. Tužiteljstvo BiH donijelo je odluku da se ozbiljno radi na dokumentovanju tog kaznenog djela, kazao je Miletić.

-U SIPA-i su tražili da potvrdim te navode koje sam dao u javnosti i da pojasnim ta obilježja kaznenong djela kako ja to vidim.

Stvari su jasne i čiste i takva ponašanja imaju obilježja kaznenog djela. Ako dođe do toga da Tužiteljstvo podigne optužnicu bit ću svjedok, kazao je Miletić.

Miletić je govorio i o Dodikovom pozivu uposlenicima srpske nacionalnosti da napuste državne institucije.

-Ko god misli da mu nije mjesto u državnim institucijama može slobodno da ide, ima dovoljno kvalitetnih kadrova i srpske i hrvatske nacionalnosti, kazao je Miletić te dodao da ne vjeruje da će ljudi srpske nacionalnosti tako olako prihvatti poziv za napuštanje državnih institucija.

Miletić je kazao da je nedavno ukazivao da će koalicija SNSD-a i HDZ biti sve snažnija, a da će se Trojka naći u teškoj poziciji.

-Vrlo često Nikšić, Konaković i Forto pošteđuju Dodika pa i kad su u pitanju istupanja u medijima. Dodik vješto koristi njihov oportun karakter, kazao je Miletić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...