VUČIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Procurio povjerljivi dokument iz Pentagona, spominje se i Srbija...

Iako dokument nije provjeren, nema sumnje da će službena Moskva reagirati na ovakve navode.

  • Regija

  • 12. Apr. 2023  

  • 1

Dokumenti koji su procurili pokazuju da je Srbija pristala isporučiti oružje Kijevu. 

Srbija, jedina zemlja u Europi koja je odbila sankcionirati Rusiju zbog njezine invazije na Ukrajinu, pristala je isporučiti oružje Kijevu ili ga je već poslala, prema povjerljivom dokumentu Pentagona.

Dokument, sažetak odgovora europskih vlada na zahtjeve Ukrajine za vojnu obuku i "smrtonosnu pomoć" ili oružje, bio je među desetinama povjerljivih dokumenata objavljenih na internetu posljednjih dana.

"Odgovor na tekući sukob Rusije i Ukrajine", dokument u obliku grafikona navodi "procijenjena stajališta" 38 europskih vlada kao odgovor na zahtjeve Ukrajine za vojnu pomoć. Tabela je pokazala da je Srbija odbila pružiti obuku ukrajinskim snagama, ali se obvezala poslati "smrtonosnu pomoć" ili ju je već isporučila.

Također se navodi da Srbija ima političku volju i vojnu sposobnost opskrbljivati Ukrajinu oružjem u budućnosti.

Iako dokument nije provjeren, nema sumnje da će službena Moskva reagirati na ovakve navode.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...