ŠEF ŠPANSKE DIPLOMATIJE NA BALKANSKOJ TURNEJI: Velika podrška priključenju zapadnog Balkana Evropskoj uniji

Španija će 1. jula od Švedske preuzeti šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje Vijećem EU-a.

  • Evropa

  • 12. Apr. 2023  

  • 0

Španski ministar vanjskih poslova Jose Manuel Albares otpočeo je u srijedu turneju po Srbiji, BiH, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji kako bi im poručio da će Španija nakon što 1. jula preuzme predsjedavanje EU-om podržati njihovo nastojanje da se priključe bloku 27 država

"Turnejom po Balkanu će prenijeti obnovljeni interes Španije za tu regiju, volju da podrži pristupanje tih zemalja EU te će im predstaviti glavne crte španskog predsjedavanja EU-om", navedeno je u priopćenju španskog ministarstva vanjskih poslova objavljenom u srijedu.Španija će 1. jula od Švedske preuzeti šestomjesečno rotirajuće predsjedavanje Vijećem EU-a.

Albares će tokom turneje po jugoistočnoj Evropi potpisati sa svakom od četiri zemlje "memorandum o razumijevanju" kako bi se "ojačala suradnja u procesu evropskih integracija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...