PUT PAKLA KROZ RIPANJ: Ovdje je nesretna djevojčica umirala u mukama nakon MONSTRUOZNOG IŽIVLJAVANJA

Njemu prema našem krivičnom zakonu preti kazna doživotnog zatvora

  • Hronika

  • 12. Apr. 2023  

  • 1

Stojan Ilić (38) saslušan je u Višem javnom tužilaštvu pod sumnjom da je ubio N.P. (16), a zatim teško povrijedio njenu majku, ujaka i baku. Njemu je određen pritvor do 30 dana, piše Srbija Danas.

Majka ubijene djevojčice nalazi se u kritičnom stanju jer joj je, navodno, Ilić nožem probušio plućnu maramicu. Na njenom tijelu bilo je sedam uboda.

Obdukcija ubijene N. P. završena je jučer, a maloljetnica je sahranjena danas. Imala je ubodne rane u vratu i stomaku.

Ilić je u ponedjeljak oko 14.30 sati svojim automobilom došao u kuću N. P. u Ulici Put za žuti potok u Ripnju i pozvao je da sa njim ide do prodavnice. Sa njima je krenuo i njen brat.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja, izveo je na kosinu ispod željezničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predijelu lievog ramena i u predjelu vrata sa zadnje strane, uslijed čega je djevojka zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i trpjela bolove, a kasnije preminula.

Tijelo nesretne djevojke nađeno je u ponedjeljak oko 15 sati pored puta u šipražju nedaleko od pruge Beograd - Niš. Na svega kilometar i po od kuće.

Krvavih ruku sa nožem u ruci upao je u kuću u kojoj je živjela N.P. Prvo je napao i izbo njenu majku, pa babu i na kraju ujaka. Sve se to odigralo naočigled maloljetne djevojčice koja je uspjela da pobjegne napadaču.

Nakon zločina Ilić sjeo u automobil i pobjegao. Kada ga je policija opkolila prijetio je da će se ubiti istim nožem kojim je počinio zločin. Ubrzo se predao.

Stojan se na saslušanju branio da su ga spopale crne misli jer mu se N.P. u kolima rugala i smijala. I njena porodica mu se podsmijavala jer ima psihičkih problema od kojih se liječio.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo. Njemu prema srbijanskom krivičnom zakonu prijeti kazna doživotnog zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...