BLAMAŽA NA MEAZZI: Inter doživio treći uzastopni poraz na svom terenu, Italija bruji o Inzaghiju i Džeki…

Inter je time upisao treći domaći prvenstveni poraz u nizu te je ostao tek na petom mjestu na tabeli.

  • Sport

  • 16. Apr. 2023  16. Apr. 2023

  • 0

Nogometaši Monze iznenadili su Inter u gostima te su u Milanu slavili 1-0, u dvoboju 30. kola talijanske Serie A.

Inter je time upisao treći domaći prvenstveni poraz u nizu te je ostao tek na petom mjestu na tabeli. Ranije su ih pobijedili Juventus i Fiorentina. Monza se podigla na 12. mjesto.

Većinu utakmice Inter je jalovo napadao, a mreža se jedino zatresla na drugoj strani. U 78. minuti, nakon kornera, 32-godišnji Caldirola je glavom zakucao loptu u domaću mrežu. Njemu je to bio premijerni pogodak ove sezone u prvenstvu te treći u karijeri u Serie A.

Trener Intera Simone Inzaghi svoje glavne igrače uveo u igru tokom drugog poluvremena čuvajući ih za četvrtfinalni susret Lige prvaka protiv Benfice. 

Mediji u Italiji pišu kako je Inzaghi prve izmjene napravio prekasno, tek u 71. minuti, ubacivši Martineza, Calhanoglua i Brozovića, a 10 minuta kasnije u igru je ubacio i Džeko, te s trojicom napadača pokušao doći do preokreta, ali nije uspio doći ni do boda.

Edin Džeko imao je priliku spasiti Inter u posljednjoj sekundi utakmice. Pokušao je glavom ići na odbijenu loptu, ali je za nekoliko centimetara zakasnio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...