DŽENAN ĐONLAGIĆ POJAŠNJAVA ŠTA SE DEŠAVALO U DOMU NARODA: "SNSD i HDZ definitivno su nokautirali Trojku..."

"Kroz današnje definitivno obaranje ova dva zakona u DN, SNSD i HDZ su definitivno politički nokautirali Trojku i dali im zapravo do znanja da u potpisanom Sporazumu od ovoga ništa nisu ni tražili", rekao je Đonlagić

  • Politika

  • 18. Apr. 2023  

  • 3

Glasovima delegata Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz HDZ-a i SNSD-a definitivno su oborene izmjene Zakona o akcizama kojim se privremeno ukidaju akcize na gorivo.

Na isti način su oborene i dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost kojim se uvodi nulta stopa na osnovne životne namirnice i 22 posto na luksuz, s tim da su ove dopune zakona već zastarjele jer su sadržavale amandman ranije SNSD-ove delegatkinje Dušanke Majkić, a to je da nove stope važe do kraja 2022. godine.

Usaglašeni tekstovi ova dva zakonska rješenja uvršteni su danas na dnevni red sjednice Doma naroda nakon što su prethodnu sjednicu bili skinuti s dnevnog reda.

Za su glasali Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Kemal Ademović, Džemal Smajić, Zlatko Miletić i Želimir Nešković.

Protiv su bili Dragan Čović (HDZ BiH), Zdenko Ćosić (HDZ BiH), Marina Pendeš (HDZ BiH), Ilija Cvitanović (HDZ 1990), Nikola Špirić (SNSD), Snježana Novaković Busać (SNSD), Radovan Kovačević (SNSD) i Sredoje Nović (SNSD), piše etto.ba.

Delegat u Domu naroda PS BiH Dženan Đonlagić (DF) reagirao je na Twitteru:

"Partneri Trojkaša iz redova SNSD i HDZ oborili smanjenje akciza i PDV-a. Kroz današnje definitivno obaranje ova dva zakona u DN, SNSD i HDZ su definitivno politički nokautirali Trojku i dali im zapravo do znanja da u potpisanom Sporazumu od ovoga ništa nisu ni tražili".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...