LUKSUZNI AUTOMOBILI, POLUGE ZLATA, SEFOVI PUNI NOVCA: Policija zapslijenila pravo bogatstvo pohapšenim kavčanima - isplivali novi detalji akcije (VIDEO)

Više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom, kao i Tužilaštvom za organizovani kriminal u današnjoj opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe!

  • Hronika

  • 18. Apr. 2023  

  • 0

Tajne operacije "Žiča" i "Paralela" vođene su pod najvećim stepenom tajnosti. Više od 600 pripadnika SAJ, Žandarmerije i drugih jedinica srbijanske policije je učestvovalo u dvije akcije i do posljednjeg trenutka nisu imali informaciju kako bi realizacija bila uspješna. Akcija je uspešno sprovedena na više od 80 lokacija.

Pripadnici MUP-a Srbije, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom, Europolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsili su pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dvije organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zaplijenili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac, saopćio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je muškarac (27), dok će krivična prijava za ista krivična djela biti podnijeta protiv još četiri osobe, saopćeno je danas iz MUP-a.

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična djela izazivanje opće opasnosti uhapsila četvoricu muškaraca (29), (29), (27) i (34), dok će protiv još 11 osoba biti podnijeta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična djela.

Oni se sumnjiče da su kao članovi dvije organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, djelovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG vračarci, a u cilju suzbijanja teških krivičnih djela.

Ovom prilikom policija je zaplijenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Zaplijenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 eura, 16.500 švicarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni, više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, a policija nastavlja dalji rad na rasvjetljavanju ostalih činjenica i pronalaženju lica za kojima se traga, kako su saopćili iz MUP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...