OPSJEDNUT MOGUĆNOSTIMA ATENTATA: "Putin ima trojicu dvojnika, dvojica su bila u Ukrajini"

Prava Zvjerka Kremlja nikad sebe neće izložiti opasnosti da bude ubijen u jednom raketnom naletu na tuđoj privremeno okupiranoj teritoriji.

  • Evropa

  • 21. Apr. 2023  21. Apr. 2023

  • 1

Piše: Oleksandr LEVČENKO (Antena M)

Vladimir Putin navodno je posjetio privremeno okupiranu regiju Herson. Ruski mediji pišu što se tamo susreo sa vojnim rukovodstvom koje brani pravac prema Krimu i susjednoj obali Azovskog mora. Jasno je da to nije bio stvarno Putin nego jedan od tri dvojnika koji povremeno ispunjavaju dužnost predsjednika RF putujući na oficijelne sastanke širom Rusije ili posjećuju manifestacije gdje je prisutan ogroman broj ljudi.

Još jednom da napomenemo, tamo gdje je više ljudi ne može biti stvarno Putin. On je opsjednut mogućnostima atentata ili bliske komunikacije sa velikim brojem osoba koje mogu prenijeti na njega bakterije ili mikrobe.

Putin sebe voli, cijeni i čuva više nego što možete zamisliti. Tri Putinova dvojnika pripremaju tokom više godina kako bi bilo moguće da zamijene predsjednika RF na događajima visokog nivoa. Putin na stadionu, na sastanku sa omladinom ili veteranskim udruženjima – to su sve Putinovi dvojnici.

Većinu sastanka sa međunarodnim liderima obavlja original. Sastanak sa nekim premjerom ili predsjednikom jedne država na distanci deset metara – to je pravi Putin. Držanje govora ispred ruskog parlamenta u posebnoj hali, gdje je tribina minimalno petnaest metara od prvog reda – to je Putin, govor ispred diplomatskog kora akreditovanog u Moskvi na distanci više od dvadeset metara – to je pravi šef Kremlja.

Ali u nenajavljenom dolasku u privremeno okupirani ukrajinski Sevastopolj bio je sigurni dvojnik, kao i kada je kasnije vodio navodne razgovore sa nekolicinom pripremljenih stanovnika uništenog ruskom vojskom Mariupolja. Pritom što su na ova dva događaja došla dva različita dvojnika.

I evo sada navodni boravak u okupiranoj Hersonskoj regiji 140 km od liniji fronta. To je signal za dvojnika, a moskovska televizija pušta kadrove susreta sa ruskim generalima sa zakašnjenjem u nekoliko dana. Recimo tih dana predsjednik Volodimir Zelenski imao je sastanke sa braniteljima Bahmuta 3 km od linije fronta. Kremlj je svjestan što na ukrajinskom privremeno okupiranom području Vladimir Putin postaje legitimna meta. Ubistvo čak jednog od tri dvojnika može donijeti Moskvi pometnju.

Tako su Putinovi dvojnici bili u privremeno okupiranoj Hersonskoj regiji i pored Luganska. Opet na dva događaja doputovala dva različita falsifikata.

Ukrajinska strana već je dobila rakete HIMARS sa dužinom djelovanja do 165 kilometara. Tako potencijalno ovo precizno oružje je  moglo pogoditi dvojnike na jugu i istoku okupirane Ukrajine. Zato ovi dolasci dvojnika Putina nijesu najavljeni. I neka vas ne muče sumnje ako pored dvojnika predsjednika RF vidite dosta osiguranja i čovjeka navodno sa torbicom za upravljanjem puštanja nuklearnih raketa. To su sve iluzije.

Prava Zvjerka Kremlja nikad sebe neće izložiti opasnosti da bude ubijen u jednom raketnom naletu na tuđoj privremeno okupiranoj teritoriji. To su priče o herojskom Putinu za rusko društvo koje guta otrov laži Kremlja već dvadeset godina. Ono nije u stanju realno da pogleda na stanje stvari. To liči na čovjeka koji kupuje falsifikovani Rolex a nikad nije vidio original. Možda je u stvari i vidio ali samo na televiziji, gdje opet stalno ide falsifikovanje događaja i puštanje kadrova snimljenih posebno za obmanu gledalaca.

Putinov dvojnik bio je na sastanku sa vojnim zapovjedništvom koje odgovara za južni pravac i odbranu okupiranog krimskog poluostrva. Kremlj shvata ozbiljno situaciju sa mogućom ukrajinskom vojnom kontraofanzivom. Gubitak Krima može označavati za Moskvu i poraz u cijelom ratu i gubljenje glava za Putina, Medvedeva, Šojgua. Kremlj to razumije i gomila snage u pravcu odbrane Krima. To je logično ali daje više mogućnosti ukrajinskoj vojsci da spremi udarac u nekom drugom pravcu, koji je manji zaštićen.  

Realizacija efikasne kontraofanzive zahtijeva posjedovanje osim velike količine tenkova, borbenih blindiranih vozila i artiljerije sa velikom rezervom projektila i municije, takođe dalekometnih raketa i borbenih aviona. Ukrajinska strana čeka da dobije u avione F-16 i dalekometne rakete različitih tipova.

Zasad za HIMARS imamo projektile maksimalnog dometa 165 km, ali u vrlo ograničenoj količini. Vašington je objavio što nikako sada neće dati ukrajinskoj vojsci projektile dometa 300 km plus. Dobro, ako to je tako principijelno. Ali za HIMARS postoje još projektili domets 220 i 270 kilometara. Došlo je vrijeme da to posjeduje i ukrajinska vojska.

Oslobađanje Krima zahtijeva gađanje više od sto vojnih ciljeva. I to vrlo precizno da ne bih nastradalo civilno stanovništvo. Ovi projektili za HIMARS daju takvu mogućnost. Vojni analitičari mogu više puta da nagađaju koliko će potrajati ovaj rat. Ali on se nikako neće završiti ako ruska vojska ne ponese značajne gubitke vojne tehnike.

Ako naši saveznici misle da je to samo moguće u bliskim borbama onda tjeraju ukrajinsku vojsku na ogromne gubitke u živoj snazi. A oficijelni Kijev ne može to da dopusti. Mi visoko cijenimo život svakog vojnika. I nije fer da neko na strani saveznika misli da je to samo ukrajinski problem i ukrajinska cijena rata.

Ukrajina zasad dobija američku podršku u brojkama nešto više nego što je godišnje dobijao Avganistan. Ali tamo je na kraju bio potpuni debakl, a u Ukrajini je moguće istjerati rusku vojsku u okvirima države. To je apsolutno realno ako ukrajinska strana dobije sve to što traži od zapadnog oružja i to u skorije vrijeme.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...