DESNIČARI U SRBIJI ORGANIZIRALI VELIKI SKUP: Puštali "Sprem'te se, sprem'te četnici"

"Ako danas odbranimo Kosovo, odbranit ćemo i Vojvodinu", izjavio je Borko Ilić iz Zavetnika.

  • Regija

  • 23. Apr. 2023  

  • 2

U Novom Sadu sinoć je održan protest grupe desničarskih stranaka i pokreta koji se protive sporazumu između Beograda i Prištine, prenosi 021.rs.

Učesnici su nosili velike transparente "Danas Kosovo, sutra Vojvodina" i "Vučiću, ostavka i izbori".

"Ako danas odbranimo Kosovo, odbranit ćemo i Vojvodinu", izjavio je Borko Ilić iz Zavetnika.

"'Sprem'te se, sprem'te' bi bila prigodna da započnemo, jer to je ono što nas čeka u narednom periodu. Spremite se da rušimo ovaj režim. Jedna jedina stvar treba da se uradi za spas ove zemlje, a to je da Vučić da ostavku", rekao je predsjednik Novog DSS-a Miloš Jovanović.

Lider Dveri Boško Obradović iznio je tri zahtijeva ovih stranaka, a to su poništavanje sporazuma, ostavka Vučića i vanredni izbori.

"Prije izbora nije bilo pomena o sporazumu, predsjednik krši ustavna ovlašćenja i mora da ode", poručio je Obradović.

Naveo je da je "potrebno ujedinjenje svih srpskih rodoljuba bez obzira na političke razlike za očuvanje Kosova, neuvođenje sankcija, protivljenje NATO vježbama i protivljenje rasparčavanju privrede".

Nakon skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni su krenuli u šetnju gradskim ulicama.

Protest je završen nešto pre 19.30 sati.

Na okupljanje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, ali i razne desničarske organizacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...