ZASTUPNIK ZELENIH U BUNDESTAGU BORIS MIJATOVIĆ: "Kada ćemo zaustaviti negatore genocida poput Dodika?"

"Kada ćemo učiti iz ove historije", kaže Mijatović

  • Politika

  • 23. Apr. 2023  

  • 3

"Ja kažem, eto, nije bilo. Pošto mi je malo ovih sto optužnica da kažem - nije bio genocid u Srebrenici, nego je bio zločin za koji su pojedinačno odgovarali i trebali da odgovaraju oni koji su to činili. Ali nećete nam nametnuti etiketu genocidnog naroda", kazao je Milorad Dodik, predsjednik bh. entiteta RS, tokom obilježavanja Dana sjećanja na žrtave ustaškog zločina u koncentracionom logoru Јasenovac.

Dakle, javno je ponovo negirao Genocid u Srebrenici.

Na ovaj snimak, koji je Istraga podijelila na Twitteru, svoj komentar je napisao Boris Mijatović, zastupnik Zelenih u njemačkom Bundestagu.

"Genocid u Srbrenici – s najmanje 8.000 ubijenih ljudi, ubijenih od strane srpskih nacionalista – je užasan trenutak u evropskoj historiji. Kada ćemo učiti iz ove historije. I zaustaviti ljude poput gospodina Dodika koji se aktivno igraju mržnjom i nacionalizmom", napisao je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...