ZASTUPNIK U BUNDESTAGU KOMENTIRAO ODLUKU VISOKOG PREDSTAVNIKA: Boris Mijatović poslao znakovitu poruku nakon Schmidtovog nametanja Izbornog zakona....

Veliki protivnik nacionalizma, zagovornik sankcija onima koji krše ustavni poredak BiH, Boris Mijatović komentirao je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta.

  • Mini market

  • 28. Jul. 2022  

  • 1

Zastupnik Zelenih u Bundestagu Boris Mijatović komentirao je nametanje izmjena Izbornog zakona u BiH od strane visokog predstavnika.

„Podržavam snažne institucije u BiH za izgradnju funkcionalne države. Pravosuđe koje ganja kriminalce. Uprava koja nije na platnom spisku niti jedne stranke. I međunarodnu zajednicu koja ne miješa različita pitanja samo da bi se dogovorili. Etika ne etnika“, poručio je Mijatović.

Podsjetimo, jedan od aktivnih kreatora Rezolucije o BiH koju je usvojio njemački Bundestag je član Zelenih, Boris Mijatović. On je jedan od velikih protivnika nacionalizma, zagovornik je sankcija onima koji krše ustavni poredak BiH, a posebno one političare koji se dovode u vezu s kriminalom i korupcijom. Podržao je rad CIK -a i dao podršku Deklaraciji o ustavnim i drugim reformama BiH na putu u EU I NATO koju su izradili domaći i međunarodni intelektualci.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...