TRAGIČAN EPILOG: Spasioci iz vode izvukli tijelo nestalog 42-godišnjeg A.M iz Posušja

Uviđaj je na licu mjesta obavila dužurna tužiteljica u Livnu

  • Hronika

  • 23. Apr. 2023  

  • 0

Gorska služba spašavanja HNK u subotu je iz umjetnog jezera uz magistralnu saobraćajnicu Šujica - Kupres te u blizini istoimenog restorana izvukla tijelo 42-godišnjeg A.M iz Posušja koji je izvršio samoubistvo utapanjem.

Kako su kazali iz Gorske službe spašavanja HNK, u subotu oko 17.45 sati dobili su poziv od Policijske stanice Kupres o nestaloj muškoj osobi s područja Posušja.

U razgovoru s policijom te sa kolegama iz ZHK-a te po pretpostavkama da je u blizini samog restorana "Jezero" u Kupresu pronađeno vozilo od nestale osobe, postojala je mogućnost da se nestali nalazi u istom tom jezeru smještenom uz samu magistralnu saobraćajnicu koja povezuje Šuicu i Kupres.

"U kasne večernje sate je izašlo pet članova GSS HNK i pet članova GSS Tomislavgrad koji su nakon 15 minuta provedenih u vodi u 19.45 sati izvukli beživotno tijelo 42-godišnjeg muškarca", kazao je za Fenu pročelnik stanice Gorske službe spašavanja HNK Ante Dadić.

Uviđaj je na licu mjesta obavila dužurna tužiteljica u Livnu, a nakon pregleda tijela na kojem nisu utvrđeni znakovi nasilne smrti, tijelo je predano porodici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...