PLAY OFF NBA LIGE: Nikola Jokić ubacio 43 poena u porazu "Denvera", "Warriorsi" izjednačili protiv "Kingsa" u fantastičnoj utakmici

Najuzbudljiviju utakmicu večeri odigrali su "Golden State Warriorsi" i "Sacramento Kingsi".

  • Sport

  • 24. Apr. 2023  24. Apr. 2023

  • 0

Nikola Jokić ubacio je 43 poena, imao 11 skokova, 6 asistencija, ubacio 5 trojki od 8 pokušaja, pa opet to nije bilo dovoljno za pobjedu njegovih "Denver Nuggetsa" koji su noćas poraženi u gostima od "Minnesote Timberwolvesa" sa 114-108. Domaći tim predvodio je Anthony Edwards koji je ubacio 34 poena. Rezultat u seriji je sada 3:1 za "Denver" koji će u sljedećoj utakmici u svojoj dvorani pokušati osigurati prolazak u polufinale Zapadne konferencije.

Sa 3-1 poveli su i "Boston Celticsi" protiv "Atlanta Hawksa" nakon pobjede 129-121  u gostima. Sjajnu utakmicu kod "Celticsa" su odigrali Jason Tatum (31 poen) i Jaylen Brown (31 poen), a True Young sa 35 poena i 15 asistencija bio je najbolji u ekipi "Atlante".

Najuzbudljiviju utakmicu večeri odigrali su "Golden State Warriorsi" i "Sacramento Kingsi". Aktuelni prvaci NBA lige pobijedili su u dramatičnoj završnici sa 126-125. Priliku da svojoj ekipi donese važnu pobjedu propustio je igrač "Sacramenta" Harison Barnes koji je u posljednjoj sekundi promašio šut za tri poena. Stepfen Curry bio je najefikasniji kod "Warriorsa" sa 32 poena, ali je imao sjajnu podršku od Poolea (22 poena), Thompsona 26, Wigginsa 18 poena. Kod "Kingsa" briljirao je Dearon Fox sa 38 poena, pratio ga je Keegan Murray sa 23 poena. Rezultat u seriji je sada 2-2, a sljedeća utakmica će se igrati u Sacramentu.

Jedna pobjeda dijeli "New York Knickse" od prolaska u polufinale nakon što su sinoć na svom parketu bili bolji od "Clevland Cavaliersa" 102-93 i poveli 3-1 u seriji. Jalen Brunson predvodio je "Nickse" sa 29 poena, a Darius Garland je sa 23 poena bio najefikasniji kod "Cavaliersa".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...