PLAY OFF NBA LIGE: Još nijedna ekipa Istočne konferencije nije izborila polufinale

Ekipu „Kicksa“ je predvodio kao i u prethodnim utakmicama Jalen Brunson sa 40 poena.

  • Sport

  • 01. Maj 2024  

  • 0

Nakon tri noćašnje utakmice Play off-a Istočne konferencije nisu poznati polufinalisti.  „Philadelphia 76ers“ povela je 3-2 u seriji nakon što je u dramatičnoj utakmici, nakon produžetka,  savladala u gostima „New York Knickse“ 112-106. Junak pobjede bio je Tyrese Maxey koji je uz 46 pooena imao i 9 asistencija i 5 skokova. Joel Embid ostvario je triple double sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistenacija.

Ekipu „Kicksa“ je predvodio kao i u prethodnim utakmicama Jalen Brunson sa 40 poena.

Sa 3-2 u seriji su poveli i „Cleveland Cavaliersi“ poslije noćašnje pobjede protiv „Orlando Magica“ 104-103. Donovan Mitchel sa 28 poena i Darius Garland koji je ubacio 23 predvodili su domaćine do pobjede dok je kod kostiju iz Orlanda najefikasniji bio Paolo Banchero sa 39 poena.

U odsustvu  povrijeđenih zvijezda  Gianisa Antetokoumpa i Damiana Lillarda, „Milwaukee Bucksi“ su uspjeli savladati „Indiana Pacerse“  sa 115-92 i povesti 3-2 u seriji.

Khris Middleton je ponovo bio najbolji igrač kod pobjednika sa ubačenih  29 poena  i 12 skokova, a 29 poena je ubacio i Bobby Portis. „Pacersi“ nisu imali raspoloženih igrača, osim donekle Tyresea Haliburtona koji je uz 16 poena imao i 6 asistencija.

Rezultat u seriji je 3-2 sa „Cavalierse“.

(SB) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...