SVJEDOČENJE BIVŠE NOVINARKE: "Bojala sam se da kažem da me je Trump silovao"

Carroll je o navodnom silovanju ispričala dvjema prijateljicama

  • Svijet

  • 27. Apr. 2023  

  • 2

Bivša kolumnistica i novinarka E. Jean Carroll svjedočila je na sudu u slučaju u kojem je tužila Trumpa za zlostavljanje i klevetu. Tvrdi da ju je silovao u robnoj kući na Manhattanu sredinom 1990-ih. Carroll je tužila Trumpa prošle godine, nakon što je novi zakon u New Yorku omogućio pokretanje parnice zbog seksualnih zločina nakon što je zastara istekla.

Carroll tuži Trumpa za zlostavljanje i klevetu, navodeći da ju je silovao u garderobi luksuzne robne kuće Bergdorf Goodmana u proljeće 1996., a zatim ju je oklevetao godinama kasnije kada je javno objavila te optužbe. Trump je više puta odbacio njene optužbe.

“Ovdje sam jer me Donald Trump silovao, a kad sam pisala o tome, rekao je da se to nije dogodilo. Lagao je i srušio moj ugled, a ja sam ovdje da pokušam vratiti svoj život", posvjedočila je Carroll na sudu, prenosi CNN.

Carroll se prisjetila kako je bila oduševljena kupnjom s Trumpom, misleći da bi to bila sjajna priča za ispričati prijateljima.

“Volim davati savjete, a Donald Trump me pitao za savjet o kupnji poklona", ispričala je Carroll što je tada mislila te je dodala da se uopće nije bojala Trumpa koji je bio prijateljski raspoložen i vrlo zabavan.

"Bila sam apsolutno očarana", rekla je Carroll opisujući kako su se šalili i dok su hodali kroz trgovinu. Priznala je da je vjerovatno koketirala s Trumpom cijelo vrijeme, ali nije mislila da bi to dovelo do nečeg intimnog.

U jednom trenutku su otišli do odjela za donje rublje, Carroll je rekla da situacija eskalira šaleći se. Trump joj je tamo rekao da proba jedan prozirni sivi bodi, na što mu je, tvrdi, onda rekla da bi bolje bilo da ga on isproba, prenosi Index.hr

Opisuje dalje kako nije imala namjeru isprobati bodi, no da ga je pratila do garderobe misleći kako bi to moglo biti smiješno.

"Nije mi palo na pamet da bi se nešto moglo dogoditi. Ta vrata kroz koja sam ušla me muče godinama. Kako sam samo prošla kroz njih ne razmišljajući", rekla je.

Tada je opisala kako ju je Trump navodno gurnuo uza zid te unatoč tome što se opirala, gurnuo svoje prste, a zatim i penis u nju. Rekla je da je osjećala bol u vagini i u glavi.  

Kako prenosi CNN, Carroll je na sudu bila vrlo emotivna te je napravila dugu stanku kad ju je advokat pitao što je učinila nakon što je Trump ušao u nju.

"Kad me pitate što sam napravila u tom trenutku uvijek pomislim, zašto sam se uopće dovela u takvu situaciju. Ali ponosna  sam što mogu reći da sam se izvukla, podigla sam koljeno i gurnula", rekla je kroz suze Carroll dodajući da je Trumpov napad trajao tek nekoliko minuta te da joj adrenalin nije dopustio da se uplaši.

Carroll je o silovanju ispričala dvjema prijateljicama. Lisa Birnbach joj je rekla da treba sve prijaviti policiji, no na kraju su se složile da više nikada neće o tome razgovarati te se ona osjećala posramljenom zbog svega što se dogodilo. "Koketirala sam s njim, mislila sam da je to sve smiješno i da ću imati super priču, a onda se dogodilo silovanje", rekla je.

Što se dogodilo ispričala je i prijateljici Carol Martin. Ona joj je rekla da nikad ne govori o tome jer bi je Trump sa svojim pravnim timom pokopao.

"Bojala sam se Donalda Trumpa. Mislila sam da će mi uzvratiti i bilo me sram. Mislila sam da sam ja kriva", rekla je na sudu Carroll.

Njen advokat Michael Ferrara pitao je zašto nije izašla u javnost sa svojim optužbama kada se Trump prvi put kandidirao za predsjednika.

“Primijetila sam da što se više žena javilo da ga optuži, to je bio bolji u anketama”, rekla je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...