MAJKE SREBRENICE I ŽEPE PORUČUJU: Lagumdžija i Kajganiću, preuzmite odgovornost!

Hrabro odgovorite na krajnji bezobrazluk od strane pojedinih lidera - navodi se u otvorenom pismu

  • Društvo

  • 27. Apr. 2023  

  • 0

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" uputilo je otvoreno pismo Halilu Lagumdžiji, predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Milenku Kajganiću, glavnom tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Iz Udruženja su poručili da dok se cijeli svijet klanja i sa dubokim poštovanjem divi majkama Srebrenice, njihovoj hrabrosti, ustrajnosti, neviđenoj borbi za pravdu, istinu, koje istovremeno uzdignute glave, ponosno iznose činjenice o genocidu počinjenom nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini bez bilo kakve namjere da vrijeđaju bilo koga drugog i drugačijeg, u našoj državi traje neviđena hajka, ponižavanje i vrijeđanje majki, njihovog dostojanstva, iznošenje gnusnih laži na račun majki i ubijenih u genocidu. 

"Takva praksa traje godinama bez ikakvih sankcija od strane pravosuđa u Bosni i Hercegovini. Krajnje je vrijeme da čelni ljudi poput predsjednika VSTV-a i glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine preuzmu odgovornost i počnu raditi posao za koji su plaćeni i da zaštite dignitet majki, a ukoliko imaju prepreke koje ne mogu prevladati da časno podnesu ostavke", poručili su.

Navode da je njihovo bježanje od odgovornosti za posao koji rade neshvatljiv.

"Preuzmite odgovornost i hrabro odgovorite na krajnji bezobrazluk od strane pojedinih lidera", poručile su u pismu Lagumdžiji i Kajganiću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...