POTRPREDSJEDNIK FBiH IGOR STOJANOVIĆ: "Ovo je velika prilika za BiH i onaj ko dođe na proteste danas on je protiv građanske BiH" (FOTO)

Stojanović je jučer dao saglasnost na izmijenjena imena za ministre u Vladi FBiH i objasnio pod kakvim je pritiskom to uradio.

  • Politika

  • 28. Apr. 2023  28. Apr. 2023

  • 8

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP) obratio se danas javnosti uoči sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj bi se trebala imenovati Vlada. 

“Ko dođe danas na proteste taj je protiv građanske BiH”, rekao je Stojanović aludirajući na organizovano okupljanje građana, kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo odlukom Christiana Schmidta.

Stojanović je jučer dao saglasnost na izmijenjena imena za ministre u Vladi FBiH i objasnio pod kakvim je pritiskom to uradio.

“Deset minuta nakon što je došao prijedlog, nakon što su NES i SBiH napustili koaliciju, došla je dojava o bombi. Samo zato što se dešavaju demokratski procesi gdje ćemo znati ko sjedi u ministarstvima i pratiti njihov rad. Osvrnut ću se na odluku Schmidta u izbornoj noći i reći da je zacementirao etničku podijeljenost. Nejasno mi je nakon nove odluke Schmidta koja treba da umanji tu etničku podijeljenost, da oni prave proteste. Ovo je velika prilika za BiH i onaj ko dođe na proteste danas on je protiv građanske BiH. Mi smo ojačali da sutra građanski dogovor u parlamentima može formirati vlast i bez SDA što je nekada bilo mnogo teže. Ovo je demokratska borba koja mora danas da doživi svoj epilog i da imamo trajna rješenja za buduća vremena. Iskreno se nadam da će današnji zastupnici u federalnom parlamentu shvatiti odgovornost da formiramo Vladu i da neće zakočiti procese, a da nisu ponudili javnosti neku drugu alternativu jer sam rekao da ne bih imao obraza da je ne potpišem. Danas protestuju i to je unošenje haosa koji smo vidjeli u institucijama RS”, rekao je Stojanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...