SJAJNA UTAKMICA POLUFINALA NBA PLAY OFF-a: Fenomenalni Jamal Murray i Nikola Joklić vodili "Nuggetse" do pobjede protiv "Pheonix Sunsa"

Uz ovako raspoložene glavne igrače i frenetičnu podršku svojih navijača "Denver" nije pružio nikakve šanse gostima.

  • Sport

  • 30. Apr. 2023  

  • 0

"Denver Nuggetsi" su savladali ekipu "Phoenix Sunsa" sa 125-107 i poveli u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA Lige. Jamal Murray predvodio je domaći sastav sa ubačenih 34 poena, od čega 6 trojki iz 10 pokušaja. Nikola Jokić je uz 24 poena imao i 19 skokova, dok je samo poen manje ubacio Aaron Gordon. Uz ovako raspoložene glavne igrače i frenetičnu podršku svojih navijača "Denver" nije pružio nikakve šanse gostima.

Kod "Phoenixa" je najbolji bio Kevin Durant sa 29 poena i 14 skokova, ali nakon utakmice je kazao da nije zadovoljan svojim nastupom zbog velikog broja izgubljenih lopti. "Oni su ipak prvaci Zapadne konferencije", kazao je Durant. David Booker je ubacio 27 poena.

Naredna utakmica se igra u ponedjeljak navečer također u Denveru.

Večeras u 21.30 po evropskom vremenu u sedmoj utakmici serije sastaju se "Sacramento Kingsi" i "Golden State Warriorsi" u borbi za protivnika "Los Angeles Lakersima" u drugom polufinalu Zapadne konferencije.

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...