UZBUNA U POZNATOM LJETOVALIŠTU: Vlasnik postavio skrivene kamere u sobe i snimao goste, turisti ogorčeni...

Kako je saopćeno iz policije, tokom istrage je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela snimao i pratio 27 osoba.

  • Šareni svijet

  • 02. Maj 2023  

  • 0

Nastala je prava uzbuna među turistima nakon što je otkriveno da je vlasnik hotela na Halkidiku u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe.

Kako javljaju grčki mediji, vlasnik hotela na Halkidikiju instalirao je skrivene kamere po sobama i nezakonito pratio i snimao privatne trenutke svojih gostiju.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon prijave mladog para, koji je krajem septembra 2022. godine u sobi u kojoj su proveli noć, pronašao kameru.

Kako je saopćeno iz policije, tokom istrage je utvrđeno da je 34-godišnji vlasnik hotela snimao i pratio 27 osoba, od kojih su velika većina grčki i strani turisti, od kojih je 13 identifikovano.

Protiv vlasnika je podnijeta prijava koji će biti proslijeđen prvostepenom tužilaštvu Halkidikija, zbog kršenja zakona o ličnim podacima i privatnosti telefonske komunikacije i usmenog razgovora.

Kako se navodi u istom saopštenju, u pretresu prostorija turističkog smještaja pronađeno je šest „skrivenih“ kamera, simulirajućih punjača za mobilne telefone, osam memorijskih kartica, registrator za vanjski nadzor zatvorenog kruga, jedinica za digitalno skladištenje podataka, pronađeni su i oduzeti prenosni elektronski računar, tablet uređaj i mobilni telefon, javlja tvxs.gr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...