BIVŠI PREMIJER CRNE GORE: "Profilisan sam kao čovjek koji će žrtvovati državnički čin da bi potpisao neustavan Temeljni ugovor" (VIDEO)

Bivši premijer ističe  da mu nije žao što nije potpisao Temeljni ugovor jer "zašto da žalite za onim što je već neko projektovao da vi to nećete uraditi". 

  • Regija

  • 02. Maj 2023  

  • 0

Bivši premijer Zdravko Krivokapić poručio je da je čovjek koji neće dozvoliti da se bilo šta loše nanese njegovoj crkvi, kojoj pripada od rođenja, ne samo njegovoj nego i njegovih predaka.

"I ja sam zbog toga vjerovatno pogrešno profilisan da sam čovjek koji će žrtvovati državnički čin da bi potpisao nespreman, nezakonit i neustavan Temeljni ugovor koji mi je nuđen u Patrijaršiji SPC", kazao je Krivokapić u intervjuu za Dan prošle sedmice, ali se isječak razgovora našao danas na Twitteru gdje je ubrzo postao viralan.

Bivši premijer ističe  da mu nije žao što nije potpisao Temeljni ugovor jer "zašto da žalite za onim što je već neko projektovao da vi to nećete uraditi". 

alt

"Da sam ja potpisao Temeljni ugovor vjerovatno bih trajao ne znam koliko. Temeljni ugovor je jedna priča igre DF-a, političkih analitičara, politike koja se vodi od strane Beograda, učešća određenih episkopa. Hiljadu puta ponavljam tu stvar. Četiri episkopa koji su nadležni za Crnu Goru su Temeljni ugovor usaglasili zajedno sa mnom i 21. jula poslali Patrijaršiji", naveo je Krivokapić.

Dodaje da je tada štitio i crkvu.

"Iako to mnogi danas tako ne doživljavaju. Nije mi žao, to je bilo planirano za nekog drugog i to je dogovoreno 27. januara 2022. sa Dritanom, evo i to znam", kazao je Krivokapić, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...