ŠEKI RADONČIĆ TVRDI DA JE CRNA GORA U RALJAMA VELIKE SRBIJE: "Ne razumijem uspavanost crnogorske opozicije, Spajić pokušava da se otrgne Vučiću"

Ako u sukobu unutar PES pobijedi Milatović i srpska opcija Crna Gora se, dodaje, vraća nazad na nekadašnji put Slobodana Miloševića.

  • Regija

  • 03. Maj 2023  

  • 0

Crna Gora je spržena zemlja, uništena država koja je u raljama Velike Srbije, ocijenio novinar i publicista Šeki Radončić.

Dodaje da ne razumije pasivnost crnogorske opozicije i uspavanost slobodarske Crne Gore.

Sa druge strane, očito je da su se lideri Demokratskog fronta odlučili za radikalizaciju. Preko inicijativa tzv. “saoizacije” pokušava se uzeti primat kod građana koji će glasati za opciju srpskog sveta. To je razumljivo jer Milatović jako napada biračko tijelo DF, smatra Radončić.

“Opština Zeta povlači poteze kao da nema suverene i slobodne države Crne Gore, članice NATO koja je grabila ka Evropskoj uniji , već pokušava da nametne neke nove vrijednosti. Ta situacija je šizofrena”, kazao je Radončić.

Smatra da bi bilo najbolje da opozicija na parlamentarne izbore 11. juna izađe jedinstveno ali da nije isključena ni druga opcija.

“Teško će se dogovoriti dosadašnja opozicija DPS, SD i SDP da zajedno nastupaju. I ranije je dolazilo do opstrukcija djelovanjem Ranka Krivokapića, a bojim se da će tako biti i ovoga puta”, kazao je Radončić za Gradsku TV.

Komentarišući najave raskola u Pokretu Evropa sad Radončić je kazao da podsjeća na podjele u DPS-u devedesetih.

“Spajić pokušava da se otrgne iz čeljusti prevaziđenog političara Aleksandra Vučića, dok se Milatović kao njegov ključni igrač veže za njega. Milatović je vezan za SNP, za tekovine Momira Bulatovića, dok Spajić pokušava da se otrgne od toga i da ide ka evropskom putu”, kazao je Radončić.

Ta borba će, kaže, vrlo brzo imati epilog.

“Vidjećemo da li će Beograd administrativnim metodama i tako što neće dati Spajiću otpis iz srpskog državljanstva ili nekim drugim trikom pokušati da pomogne Milatoviću. To nije samo bitka u okviru Pokreta Evropa sad ta bitka će dosta uticati na hod Crne Gore”, ocijenio je Radončić.

Ako u sukobu unutar PES pobijedi Milatović i srpska opcija Crna Gora se, dodaje, vraća nazad na nekadašnji put Slobodana Miloševića.

“Mi smo, nažalost, već na tom putu. Neće nam biti otvoren put ka Evropi, Zapadu i zapadnim vrijednostima. Ako Spajić i njegova struja nadjača to može biti dobro za Crnu Goru”, kazao je Radončić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...