"MOJE IME SE NAŠLO NA SPISKU!": Srceparajuća ispovijest učenika koji se našao na Kostinoj "listi za odstrel"

Kosta Kecmanović je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela.

  • Hronika

  • 03. Maj 2023  

  • 0

Učenici škole, nastavnici, roditelji, građani i javne ličnosti okupile su se večeras ispred škole, a među njima je bilo i đaka koji su se našli na spisku za ubistvo.

Dječak je usieo da izbjegne masakr u svojoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" iako je bio na spisku koji je napravio učenik 7. razreda Kosta Kecmanović koji je ubio osam đaka i domara ove ustanove.

Učenici škole, nastavnici, roditelji, građani i javne ličnosti okupile su se večeras ispred škole, a među njima je bilo i đaka koji su se našli na spisku za ubistvo, ali su na sreću uspjeli da izbjegnu tragediju, piše Srbija Danas.

"Ne znam zašto se moje ime našlo na spisku i ja se pitam. Mene cijela škola poznaje, ali ja njega nisam poznavao, znao sam ga samo iz viđenja. Poznajem neku djecu koja su ubijena. Moja dva druga su također na spisku, ali nije na sreću pucao na njih. Svi smo mnogo potreseni. Ovo je tragedija", rekao je.

Podsjetimo, u napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica historije. Lekari se bore za njen i život jedne 13-godišnje djevojčice, koja je zadobila prostrijelnu ranu u predjelu glave.

Kosta Kecmanović je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...