(ISPRAVKA) Na fotografiji nije Kosta Kecmanović nego mladić iz Irske

Kosta Kecmanović (13) koji je izvršio stravičan zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru prije masakra fotografisao se sa drugarima, ali ono što gestikulira posebno privlači pažnju.

  • Hronika

  • 03. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 2

Portal Slobodna Bosna prenio je članak pod nazivom: ”Pojavila se fotografija dječaka ubice: Nasmijan pozira u parku, prstima pokazuje “pištolje” što ustvari nije tačno jer na slici nije dječak Kosta nego “powerlifter” iz Irske. Čitateljima našeg portala se izvinjavamo zbog izrečenih lažnih informacija.

Edvin je, kad je primijetio šta se dešava, na svom TikToku objavio da se on nalazi na spornoj fotografiji, da je napravljena 2020. godine, da on nema 14 godina i da nije iz Srbije. Budući da je ista fotografija na internetu dostupna najmanje od 2022, a da Hotea navodi da je nastala 2020. godine, na njoj evidentno nije trinaestogodišnji dječak iz Srbije uoči masovnog ubistva koje je počinio u svojoj osnovnoj školi.

Na fotografiji koju su objavili mnogi mediji pa i Slobodna Bosna se ne nalazi se maloljetni učenik koji je u četvrtak, 3.5. izvršio višestruko ubistvo u beogradskoj osnovnoj školi.

Nakon tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“, društvene mreže su preplavile netačne informacije o počiniocu, o njegovoj porodici, ali i katastrofalne priče o fanovima ovog djela, mahom maloljetnim. Jedna od njih je i ova fotografija.

Fotografiju se prenijeli mnogi domaći, ali i strani mediji.

alt

Ipak, ispostaviće se da na fotografiji se nalazi Rumun Edwin Hotea.

Analizu je radilo Raskrinkavanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...