IVICA DAČIĆ TVRDI: "Ministar prosvjete spreman dati ostavku, ali to neće riješiti problem"

Prema njegovim riječima, u pitanju je problem sa sadržajima koji se mogu pronaći na internetu i društvenim mrežama, kao i problem društva u cjelini, kojim svi moraju ozbiljno da se bave.

  • Regija

  • 04. Maj 2023  

  • 2

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je jutros da je ministar prosvjete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a Dačić je ocijenio da to neće doprinijeti rješavanju problema, prenosi Beta.

„Mislim da je sada potpuno relativno pitanje da li će ministar Ružić podnijeti ostavku ili neće… To svakako neće doprinijeti tome da li će se društvo na jedan ozbiljan način posvetiti ovoj vrsti problema, jer se ovo dešava jednom u 10, 20, 30 godina. Ovdje je pitanje sada da li će se to ponoviti, da li će to neko da kopira“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Prema njegovim riječima, u pitanju je problem sa sadržajima koji se mogu pronaći na internetu i društvenim mrežama, kao i problem društva u cjelini, kojim svi moraju ozbiljno da se bave.

„I šta iako Ružić podnese ostavku? Šta smo riješili? Ja bih razumio da je riječ o propustu koji je individualno vezan za određenog čovjeka“, kazao je Dačić.

Dačić, koji je aktuelni koordinator službi bezbjednosti i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, kazao je da je u toj školi bio prisutan školski policajac i pripadnik privatnog obezbjeđenja kog je angažovala škola, ali da to nije bilo dovoljno.

„Jednostavno, nije moguće u tolikoj mjeri bezbednosno pokriti sve to da bi se spriječili ovakvi slučajevi“, rekao je Dačić.

Naveo je da je potrebno utvrditi činjenično stanje, odnosno šta se desilo u tom konkretnom slučaju, kao i šta treba da se uradi da bi se došlo do društvene vrijednosti koja bi odbacivala takvu vrstu ponašanja i demotivisala vršenje takvih krivičnih djela.

„Sada će sigurno doći do preispitivanja određenih zakona“, rekao je Dačić.

Osam učenika i pripadnik obezbeđenja Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ ubijeno je u napadu koji je izvršio učenik sedmog razreda te škole.

Šest učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...