DETALJ KOJI TJERA SUZE NA OČI: Srceparajući prizori ispred škole na Vračaru u kojoj je počinjen masakr (FOTO)

Ispred škole u kojoj se dogodio zločin kakav Srbija i region ne pamte okuplja se i dalje veliki broj građana, u namjeri kako bi odali počast stradalima.

  • Hronika

  • 04. Maj 2023  

  • 0

Cijela Srbija zavijena u crno zbog žala za osmoro učenika i čuvarem osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koje je jučer svirepo ubio učenik Kosta Kecmanović (13).

Ispred škole u kojoj se dogodio zločin kakav Srbija i region ne pamte okuplja se i dalje veliki broj građana, u namjeri kako bi odali počast stradalima. Paleći svijeće, ostavljajući igračke i cvijeće, u suzama su se opraštali od žrtava, piše SrbijaDanas.

Iako je država proglasila trodnevnu žalost koja će trajati od petka do nedjelje zaključno sa ovim danima, neutješna je cijela zemlja i dani žalosti uveliko traju.

Tuga je zavladala, a najpotresnije slike gledamo upravo ispred škole strave i užasa. Na mjestu gdje su stradali đaci i čuvar, samo je zavladala tišina, a osim mnogobrojnih građana koji dolaze da se oproste sa žrtvama, doletio je i bijeli golub, svijetla tačka u surovoj realnosti, unoseći mir nakon velikog stradanja.

Stradalom stražaru koji je bio omiljeni među učenicima, a i nastavnicima, opraštala su se djeca u znaku zahvalnosti onom koji ih je godinama čuvao "Hvala našem Draganu što je bio tu za nas".

Pored cvijeća i upaljenih svijeća, ljudi ostavljaju igračke, fotografije, poruke roditeljima "Razgovarajte sa djecom", pa i poruke svojim izgubljenim najmilijima.

Podsetimo, Kosta Kecmanović (13) se sumnjiči da je juče oko 8.30 sati ušao naoružan u prostorije škole i krenuo da ubija ljude. Prvo je ubio pripadnika obezbjeđenja Dragana Vlahovića, a potom i troje učenika koje je zatekao u holu. Nakon toga je ušao u učionicu, gdje je njegovo odeljenje imalo čas historije i pucao je u nastavnicu i svoje drugove. U učionici je petoro djece podleglo povedama.

Nakon krvavog pira je sam pozvao policiju, koja ga je ubrzo savladala i uhapsila u dvorištu škole. U pucnjavi je ranjeno još sedmoro ljudi, a ljekari se bore za život djevojčice koja je zadobila prostrijelnu ranu glave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...