DA LI JE U PITANJU VJEŽBA ILI NEŠTO VIŠE: EUFOR-ov oklopni transporter na parkingu u Tuzli privukao pažnju građana (FOTO)

Prema mjestu oznaka i brojevima na vozilu koje je parkirano i koje je izazvalo brojne reakcije građana Tuzle na društvenim mrežama, radi se upravo o EUFOR transporteru.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2023  04. Maj 2023

  • 4

Kako je ranije zvanično najavljeno, vojnici EUFOR-a će biti raspoređivani u ekscesnim područjima u BiH

Jedan transporter koji je parkiran na parkiralištu u naselju Brčanska malta privukao je pažnju građana Tuzle. Nakon što je početkom marta prošle godine u Sarajevo stigla kolona EUFOR-ovih oklopnih vozila, nekoliko ih nedugo nakon snimljeno i u Tuzli o čemu je Tuzlanski.ba ranije i pisao.

Podsjećamo, početkom marta prošle godine u Bosnu i Hercegovinu je stiglo 500 vojnika EUFOR-a. Novi vojnici su smješteni u kampu Butmir kod Sarajeva. Kako je ranije zvanično najavljeno, vojnici EUFOR-a će biti raspoređivani u ekscesnim područjima u BiH. Sve ove aktivnosti odvijaju se u skladu sa Općim okvirnim sporazumom za mir u BiH.

Prema mjestu oznaka i brojevima na vozilu koje je parkirano i koje je izazvalo brojne reakcije građana Tuzle na društvenim mrežama, radi se upravo o EUFOR transporteru.

“EUFOR nastavlja provoditi širok spektar obuke kako bi omogućio našem osoblju da reaguje na svaku situaciju na koju se može susresti tokom patroliranja. Građani BiH mogu očekivati pojačanu količinu patroliranja nakon aktiviranja rezervnog sastava”, navodilo se u objavama na zvaničnim stranicama EUFOR-a uz napomene da ne postoji razlog za brigu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...