DOLAZAK KONAKOVIĆA I STOJANOVIĆA U BEOGRAD IZAZVALO LAVINU KOMENTARA: "Nisi ti došao da odaš počast ubijenoj djeci, nego da gledaš utakmicu Partizan - Real Madrid, a u Ahmićima nisi bio da se Čoviću ne zamjeriš"

Konaković se u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije upisao u knjigu žalosti povodom jučerašnje tragedije te se sastao sa srbijanskim ministrom Ivicom Dačićem. U knjigu žalosti se upisao i Igor Stojanović.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2023  04. Maj 2023

  • 19

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković (Narod i pravda) i potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP BiH) posjetili su danas Beograd, gdje su odali počast žrtvama masakra u školi na Vračaru.

Konaković se u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije upisao u knjigu žalosti povodom jučerašnje tragedije te se sastao sa srbijanskim ministrom Ivicom Dačićem. U knjigu žalosti se upisao i Igor Stojanović.

Njih dvojica su zajedno došli i ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” gdje se okupljaju građani i prijatelji kako bi odali počast ubijenoj djeci i čuvaru. Njih dvojicu su također položili cvijeće.

“Hoću da prenesem poruku iz BiH da smo uz građane Srbije u ovom teškom trenutku”, poručeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Nakon ove objave na Twitter profilu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uslijedila je lavina negativnih komentara. Slični komentari nezadovljnog naroda pojavili su se i na Facebook stranici Igora Stojanovića.

Neki su podsjetili na svojevreemeni odlazak Fikreta Abdića u Beograd.

"Otišao malo babo da obiđe svoje", pisalo je u tweetu.

Drugi komentar glasio je: "Partizan-Real večeras pa ne bi Stoja i jaran mu da propuste a i država plaća put".

S obzirom da je Elmedin Konaković neostvareni košarkaš, ima logike da je u Beograd najprije otišao radi utakmice Partizana i Real Madrida, a da je odavanje počasti ubijenoj djeci bilo u drugom planu.

"Nijedan ni drugi niste bili u Ahmićima. Nije vam dao Čovke", pisalo je u još jednom tweetu.

Istina je da su na godišnjicu masakra u Ahmićima, 16. aprila 2023. godine Elmedin Konaković i njegov stranački kolega Kemal Ademović bili u Brčkom, pokušavajući izbjeći tako osjetljive teme sa HDZ-om i Čovićem, jer je za masakr u Ahmićima upravo osuđen bivši predsjednik HDZ-a BiH Dario Kordić na 25 godina robije. Presuđenog zločinca su na aerodromu Pleso u Zagrebu 2014. godine dočekali sadašnji Konakovićev koalicioni partner Dragan Čović kao i Stojanovićeva kolegica Lidija Bradara, koji su se ponosno s Kordićem slikali i proslavili njegov izlazak.

Također, današnji dan, 4. maj nije mogao proći a da se Igor Stojanović nije sjetio Josipa Broza Tita, koji je na današnji dan, prije 43 godine preminuo.

"Što sam stariji i što više slušam o negativnim aspektima života u Jugoslaviji, sve više cijenim Tita. Bilo je i negativnih stvari, ali ne treba zaboraviti da već 30 godina živimo na bazi onoga što je ekonomski stvarano u Jugoslaviji. Zajedništvo, životne vrijednosti i snaga države...i dalje to izgleda dosta daleko. Ne samo za BiH, nego za sve države na Balkanu.
Josip Broz Tito ‐ moj predsjednik! 04.05.1980 - 04.05.2023", napisao je Stojanović na Facebooku.

Još uvijek nije poznato, da li je Stojanović tokom današnje posjete Beogradu, skoknuo i do Kuće cvijeća i položio vijenac na grob bivšeg predsjednika Jugoslavije.

S. B.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...