ŠTA SE DEŠAVA U BIHAĆKOM SDP-u: Ostali bez četiri gradska vijećnika i oko hiljadu članova

Posljednji u nizu koji je to uradio je Amir Kozlica.

  • Mini market

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 2

Nastavlja se rasulo u SDP-u u Bihaću, piše Faktor.

Čak četiri vijećnika u Gradskom vijeću Bihaća su napustila stranku. Posljednji u nizu koji je to uradio je Amir Kozlica.

- Stranku su u ovom mandatu napustili Alen Zulić, doktorica Rusmira Konjević, Emir Mujadžić i sada i ja. Prije toga je više od hiljadu članova napustilo SDP. Iz najjače organizacije Ozimice 1 otišlo je 150 osoba, kao i ugledni članovi, sekretar Mahir Midžić, bivši gradonačelnik Hamdija Lipovača, ratni heroj Sejo Hambašić i mnogi drugi. Uzrok svemu tome je samovolja Adnana Habibije i Fatke Kulenović. Na sve to vrh SDP-a u Sarajevu šuti. Kakvi su to interesi, ne znamo, ali se pitamo jesmo li mi svi na jednu stranu, a dvoje na drugu. Dvoje drugih ne može biti vrijednije. SDP je u Bihaću nekada imao 16 vijećnika, a sada ima dva. SDP je imao osam kantonalnih zastupnika, a sada samo tri - kazao je za Faktor Amir Kozlica.

Faktor je kontaktirao i Adnana Habibiju koji nije želio komentarisati navode Amira Kozlice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...