NASTAVLJENA ISTRAGA: Da li ovaj detalj može biti dokaz da je Kosta imao saučesnika u strašnom masakru?

Da li će biti zahtevana analiza i upoređivanje rukopisa što je šokiralo Srbiju?

  • Hronika

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 1

U srbijanskim medijima odjeknula je vijest da je navodno uhapšena osoba koja je inspirisala dječaka Kostu Kecmanovića (13) da počini masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je stradalo devetoro ljudi, od kojih su osmoro djeca. Međutim, ispostavilo se da je vijest lažna.

Iako je vijest o hapšenju lažna, u javnosti danima kruži spekulacija i želja za analizom rukopisa planova koje je policija našla u sobi maloljetnog masovnog ubice.

Navodno, postoji teorija da na dva spiska su različiti rukopisi, kao i jezik koji je korišten u njima. Te se preptostavlja da uključivanje treće osobe u odgovornost za zločin na Vračaru može biti rezultat vještačenje grafologa.

Kako se preptostavlja na jednoj od skica je pisano na engleskom jeziku, dok je spisak za odstrel napisan na ćirilici.

Iz tužilaštva još uvijek ne postoji zvanična potvrda o privođenju trećeg lica, onda postoji mogućnost da je maloljetni Kosta imao i saučesnika ili inspiratora u izvršenju svog zlodjela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...