BIVŠI TRENER "DINAMA" U DUGOVIMA DO GRLA: Prodana atraktivna zagrebačka vila Zorana Mamića, evo ko ju je kupio

Vodoopskrba i odvodnja potražuje od Mamića iznos od čak 8791 hiljadu kuna

  • Regija

  • 09. Maj 2023  09. Maj 2023

  • 1

Uz sve probleme koji su snašli Mamićeve u Hrvatskoj, Zoranu Mamiću je ovih dana Vodoopskrba i odvodnja poslala prijedlog za ovrhu zbog neplaćenih računa u iznosu od devet hiljada kuna.

No, dobra je vijest za Mamića da se na "bubnju" uspjela prodati njegova atraktivna vila u zagrebačkoj Dubravi, koju je kupio Mamićev odvjetnik Mijo Golub, piše Jutarnji.

Inače, Vodoopskrba i odvodnja potražuje od Mamića iznos od 8791 hiljadu kuna, a dug je uvećan za zatezne kamate koje teku od 29. marta 2022. godine pa do isplate, stoji u dokumentima dostupnim na oglasnoj ploči suda.

Nadalje se u prijedlogu za ovrhu kao adresa Zorana Mamića navodi ona na kojoj se smjestila njegova atraktivna vila, koja je također nedavno bila prodavana "na bubnju" jer se našla pod ovrhom. Vila se prodavala po početnoj cijeni od 1,4 miliona eura, odnosno 10,9 miliona kuna.

U zemljišnim knjigama na nekretnini je upisano potraživanje od 8,7 miliona kuna, a koje glasi na odvjetnika Zorana Mamića, Miju Goluba. Radi se o posjedu s vilom, podzemnom garažom, nadstrešnicom, bazenom i dvorištem. Ta vila bila je građena baš za Zorana Mamića.

Na vili je i dalje upisan u zemljišnim knjigama Zoran Mamić, no vilu je kupio odvjetnik Golub, koji čeka pravomoćnost rješenja o dosudi kako bi ga zemljišni sud uknjižio kao vlasnika.

Iza Zorana Mamića, bivšeg nogometaša i trenera Dinama je turbulentno razdoblje, a on se, kao i njegov brat Zdravko, sklonio od hrvatskog pravosuđa u Bosnu i Hercegovinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...