U TOKU JE ISPITIVANJE U PROSTORIJAMA MUP-a: Evo za šta se sve terete uhapšeni Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid i Alma Destanović...

Kako iz Tužilaštva navode, pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Sky kako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

  • Mini market

  • 10. Maj 2023  

  • 3

U sklopu akcije kodnog naziva „Start“ slobode su lišeni Ibrahim Hadžibajrić, Elmedin Karišik, Seid Hadžibajrić i Alma Destanović. Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) ih tereti za krivična djela – organizirani kriminal, odnosno zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, pranje novca, te primanje i davanje dara, potvrđeno je Feni iz te institucije.

Osumnjičeni su da su od 2019. do maja 2023. godine Ibrahim Hadžibajrići Elmedin Karišik organizirali i rukovodili kriminalnom grupom čiji su članovi bili Alma Destanović, Seid Hadžibajrić i druge osobe.

Kako iz Tužilaštva navode, pojedini članovi grupe su međusobno komunicirali putem instalirane aplikacije Sky kako bi prikrivali tragove i u konačnici dogovarali počinjenje krivičnih djela.

Spomenute osobe se terete da su nezakonito izdavali u zakup parking prostore na području općine Stari Grad za najmanje tri firme nad kojima su imali kotrolu i tako nezakonito zaradili više stotina hiljada maraka.

Osumnjičenom Hadžibajriću dodatno se na teret stavlja i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi sa područja Starog Grada od koje je primio mito u iznosu od 150.000 KM.

U toku je ispitivanje osumnjičenih prostorijama MUP-a KS.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...