ZVIZDIĆ O IZJAVAMA SANJE VLAISAVLJEVIĆ: Presuđeni ratni zločinac ostaje ratni zločinac

Genocid, ratni zločin i zločin protiv čovječnosti ne zastarijevaju - napisao je Zvizdić

  • Vijesti

  • 11. Maj 2023  11. Maj 2023

  • 7

Izjava ministrice za kulturu i sport Federacije Bosne i Hercegovine Sanja Vlaisavljević (HDZ) o ratnim zločincima izazvala je oštre reakcije bh. javnosti.

Podsjetimo, tokom gostovanja na N1 televiziji, Vlaisavljević je izjavila kako ratne zločince treba rehabilitovati. Još je dodala kako to više nisu zločinci nakon što odsluže kaznu.

Na ovu je izjavu reagirao i Denis Zvizdić, predsjedavajući PSBIH, koji je kazao da presuđeni ratni zločinac uvijek ostaje ratni zločinac.

“Genocid, ratni zločin i zločin protiv čovječnosti ne zastarijevaju. Presuđeni ratni zločinac ostaje ratni zločinac i poslije odležane kazne. I bez rehabilitacije za počinjene zločine jer je riječ o masovnim ubicama opasnim po društvo koji bi sve ponovili kada bi im se ukazala prilika”, napisao je Zvizdić na Twitteru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...