AMBASADA SAD ODRŽALA JOŠ JEDNU LEKCIJU DODIKOVOM REŽIMU: "Država BiH je iznad svega, uključujući i entitete"

"Nikakve pravne obmane, spinovi ili dezinformacije ne mogu promijeniti ovu činjenicu", kažu iz Ambasade SAD

  • Politika

  • 11. Maj 2023  

  • 4

Nikakve pravne obmane, spinovi ili dezinformacije ne mogu promijeniti ovu činjenicu.

"Određeni krugovi šire mnogo dezinformacija o pravnom kontinuitetu Republike Bosne i Hercegovine i današnje Bosne i Hercegovine. Kako bismo pojasnili stvari, citiramo Član I Ustava Bosne i Hercegovine: "Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom i sa postojećim međunarodno priznatim granicama", navodi se u objavi Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, piše Politički.ba.

U postu na Twitteru iz Ambasade su poručuli:

alt

"Običnim rječnikom rečeno, to znači da država BiH prethodi i nadređena je podređenim internim strukturama, uključujući dva entiteta BiH.

Tekst Člana I znači upravo ono što je napisano.

Nikakve pravne obmane, spinovi ili dezinformacije ne mogu promijeniti ovu činjenicu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...