MOSTARCI ŠAMPIONSKI: Zrinjski nakon preokreta savladao Slogu

Mostarci su slavili sa 3:1 nakon preokreta, a junak je bio Mario Ćuže.

  • Sport

  • 12. Maj 2023  

  • 0

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Slogu iz Doboja u prvom meču 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mostarci su slavili sa 3:1 nakon preokreta, a junak je bio Mario Ćuže.

Domaći su poveli u 74. sekundi utakmice. Golman Plemića loše je reagovao nakon jednog udarca, lopta se odbila do Baštića koji pogađa za veliko slavlje domaćih.

No, prednost SLoge nije dugo trajala, a Zrinjski je izjednačio u 10. minuti. Lopta je stigla do usamljenog Ćužea, koji ovakve situacije bez problema pretvara u gol.

U 29. minuti golman Trako u dva navrata spašava Slogu. Prvo je paradom zaustavio pokušaj Ćužea, a potom i silovit udarac Ilinkovića.

Ipak, šest minuta kasnije nije mogao ništa protiv Kiša, koji je pogodio iz jedanaesterca kojem je prethodio prekršaj nad Ćužeom.

U posljednjim sekundama prvog dijela golman Sloge panterskom intervencijom zaustavio je udarac Kiša sa nekoliko metara.

U nastavku meča gosti su uspješno čuvali stečenu prednost, Vlado Jagodić, trener Dobojlija, pokušao je sa izmjenama, ali to nije urodilo plodom. Trijumf gostiju potvrdio je Ćuže svojim drugim golom u 78. minuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...