NEOČEKIVANI BUG: Facebook automatski šalje zahtjeve za prijateljstvo nakon posjete nekom profilu

Ova najnovija pogreška dolazi u trenutku kada je Facebookova matična kompanija Meta usred masovnih otpuštanja, zbog kojih je kompanija otpustila najmanje 13 posto svog osoblja, otpuštajući više od 11.000 ljudi.

  • HiTec

  • 12. Maj 2023  

  • 0

Brojni korisnici Facebooka su se u petak požalili na neočekivani bug. Naime, prilikom posjete profilima drugih osoba automatski su slani i zahtjevi za prijateljstvo.

Naime, brojni korisnici Facebooka su tvrdili kako je po posjeti profilima drugih osoba stranica automatski poslala zahtjeve za prijateljstvo. Ovaj bug je doveo u neugodnu situaciju mnoge koji su se bavili špijuniranjem bivših partnera.

Iz Mete, kompanije koja je vlasnik Facebooka su zvanično saopćili da su ispravili grešku "povezanu s nedavnim ažuriranjem aplikacije koja je uzrokovala pogrešno slanje nekih Facebook zahtjeva za prijateljstvo. Spriječili smo da se ovo dogodi i ispričavamo se zbog mogućih neugodnosti".

Ova najnovija pogreška dolazi u trenutku kada je Facebookova matična kompanija Meta usred masovnih otpuštanja, zbog kojih je kompanija otpustila najmanje 13 posto svog osoblja, otpuštajući više od 11.000 ljudi.

Prošli mjesec, greška u Facebook oglasima previše je naplatila korisnicima i prisilila kompaniju da nakratko prekine sve oglase.

U novembru 2022. korisnici su izvijestili da su primijetili porast u broju ljudi koji su komentirali stranice slavnih u njihovom feedu, čak i ako nisu pratili komentatora ili slavne osobe. U to vrijeme Facebook je to opisao kao "problem" uzrokovan "promjenom konfiguracije".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...