SLOBODAN ŠOJA OČITAO LEKCIJU MILORADU DODIKU: „Odvratno je nevaspitan, predstavlja sramotu svog naroda…“

"Stidim se u ime svih njih", poručio je Šoja.

  • Mini market

  • 13. Maj 2023  

  • 3

Ne stišavaju se reakcije nakon novog skandala u režiji predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

Podsjetimo, u Banjoj Luci je jučer obilježen Dan Vojske RS-a i Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Položeni su vijenci i cvijeće, a središnja svečanost održana je na stadionu u kasarni Kozara. I ovo bi obilježavanje vjerovatno proteklo gotovo nezapaženo, da politički vrh tog bh. entiteta još jednom nije demonstrirao kako ne priznaje niti jedno državno obilježje. Osim vrtoglavo visokih plaća koje u državnim institucijama primaju brojni dužnosnici RS-a. Tako su bojkotirali himnu BiH na način da, dok je intonirana, nisu željeli ustati, a ustali su tokom intoniranja himne entiteta.

Komentar na najnoviji Dodikov skandal iznio je i Slobodan Šoja, bivši ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj i Egiptu.

-Onaj ko ne ustane prilikom intoniranja bilo koje himne ne šalje nikakvu poruku osim dvije: da je odvratno nevaspitan i da predstavlja sramotu svog naroda. To nije pitanje politike ili ideologije, to je pitanje lične kulture. A što se tiče ostalih birokrata oko njega, koji bi možda i ustali ali se boje gazde, samo su oni bjedniji od njega. Stidim se u ime svih njih, poručio je Šoja.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...